FORESTILLINGEN OPPDAGEREN

Oppdageren er en danseforestilling som kommer overraskende inn i klasserommet. Til soloen tilhører verken medbrakt scenografi, lys eller andre sceniske elementer. Utøveren tar kun i bruk det som finnes i klasserommet, og det som får plass i en skolesekk. Oppdageren er ei forestilling om å være på oppdagelsesreise utenfor og inne i kroppen, og om kroppsdeler og skjelettet. Forestillinga handler også om forskjellige måter å lage dans på, og om hvordan man kan dikte med når man ser på dans. I løpet av forestillinga får publikum, gjennom ulike enkle og konkrete oppgaver, muligheten til å være med å beskrive dansen som foregår i klasserommet.

Prosjektet Oppdageren bidrar til å gjøre abstrakt dans tilgjengelig for et ungt publikum. Oppdageren gir rom for refleksjon rundt, og inspirasjon til å være interessert i, sin egen kropp, dets muligheter, og hvordan en kan bruke fantasien og tenke abstrakt når en danser og beveger seg. Forestillingen gir barna verktøy til å lese dans og delta aktivt som publikummer og med-danser.

Forestillingen varer i ca. 30 minutter

Se trailer til forestillingen her.

 

Praktisk

Opprigg til forestillingen tar ca. 20 min og må skje mens elevene ikke er tilstede i klasserommet, for eksempel i et friminutt eller før skolestart. Da er det fint hvis læreren til de elevene som skal være publikum er tilgjengelig og kan hjelpe.